Introduksjon av hund og eier

Da har Lara og jeg opprettet blogg.. Tanken er å fortelle litt om hvordan vi trener, og hva vi trener.
Lara er ei sort Hovawart-tispe med masse treningsiver og treningsglede! Hun er ivrig etter å lære og så lenge mor har godbiter, gjør hun det meste! :-) Det er mange som tror hun er en Flat, men det er hun altså ikke. Lara kom til oss 19.mai 2007 fra kennel Obra-Tali på Mysen, og er nå 8 måneder gammel. For øyeblikket har hun en del tenåringsnykker, men det går nok over med tiden.
May Lisbeth er 34 år og har to barn, en sønn på 13 år og en sønn på 1 og et halvt år. Så vi har mange jern i ilden! Jeg har hatt hund i mange år, men aldri trent hund aktivt, så dette er nytt for oss begge. Heldigvis har jeg fått en hund som er villig til å jobbe, og som det er lett å lære opp. Vi har det veldig gøy sammen!


Her er Lara og yngste sønnen min..



Lara har stilt på to valpeshow, og begge gangene kommet høyt opp. Første gang hun ble stilt, ble hun nr. 2 i klassen valp 4 - 6 måneder. Den gangen deltok vi også i valpelydighet :-) Da ble vi nr. 5 av 8 stykker. Da var det kun en valp på samme alder som slo oss (4 måneder), resten var ca 9 måneder.
Andre gang hun ble stilt ut, ble hun nr. 1 i klassen valp 6 - 9 måneder, og her ble hun også BIM.

Vi trener også aktivt med Norske Redningshunder - Gjøvik og Toten Lag. Her er Lara en ivrig sporhund, som snuser opp det ene sporet etter det andre. Vi har også så vidt begynt å trene på rundering, men det er så mye morsommere å løpe avgårde med bittet! Apportering? Hæ? Nei, det vet vi ikke hva er - i alle fall ikke ute i skogen.. Hjemme apporterer hun bilnøkler, mobiltelefoner, bitt og masse annet rart, men i skogen gidder hun ikke det. :-) Men, det kommer vel det også! Generalisere, heter det visst så fint!

Nå venter vi på å delta på et viderekommende kurs i lydighet. Vi skal også etterhvert konkurrere der. Det er målet, i alle fall.
Fram til da, prøver vi å komme oss på miljøtreningene på mandager, men det er ikke alltid det klaffer med jobbturnus og møter i forbindelse med skole og FAU. Heldigvis får vi tid til å trene litt hjemme, og vi miljøtrener ved å gå turer ned i Raufoss sentrum, der det er litt trafikk og mennesker.

Målene våre er høye, og vi skal klare det!

Hilsen Lara og May Lisbeth (to nykommere som håper å nå langt..)

Kommentarer

Populære innlegg