Jul i Snertingdalen

Så var julekvelden overstått, og tre hoffer ligger utslått i sofaen.
Det luktet ganske så spennende av noen pakker under juletreet. Pondus klarte ikke helt å holde seg da han fikk snusen i en stor sjokoladeeske, så papiret ble delvis revet bort før gavene skulle åpnes. Hehe.. Sånn er det å ha nysgjerrige matvrak i hus! Han har en ekstrem nese for mat, og når den er skrudd på (som den er hele tiden), er det ikke mye mat som kan skjules.. Samme hva det er, bare det er mat, så finner Pondus det!!
Og så godt som det luktet av julematen! Ribbefett, for eksempel, er kjempegodt! Pondus rakk å få i seg en god porsjon før vi rakk å reagere.. Et øyeblikks uoppmerksomhet fra oss, så er maten borte! Det er jo litt gøy også, selv om det er slitsomt å måtte passe på hele tiden. Men, under middagen var det 3 hoffer under bordet uten at det var nevneverdig merkbart. Helt utrolig!!
Så mange inntrykk og merkelige hendelser.. Heldigvis luktet det ganske kjent av julenissen da han kom innom. Han var småskummel, men luktet som mamma.. Merkelige greier, det der! Lara syntes lua til nissen var utrolig spennende, for den var jo så lang og fin å få tak i! Hun holdt på å rive den av flere ganger mens nissen satt i stua. Til slutt la hun seg foran beina på nissen mens han delte ut gaver. Pia og Pondus var litt mer tilbakeholdne, men når nissen fikk satt seg, ble han grundig undersøkt og fjeset ble grundig vasket.. Etter litt hoffeoppstyr, fikk julenissen endelig delt ut det han skulle, før han måtte reise videre.

I dag er det 1. juledag, og hoffene er rolige og slitne. Det ble nok en del mental jobb i går kveld. Og så lå det jo en "fremmed" dame på sofaen i dag tidlig.. Svigermor(moren til Rune) lå på sofaen da alle kom ned på morgenen. Pondus har så godt av litt sånne opplevelser. Det er veldig tydelig at han har vært utestengt fra all sosial kontakt med andre før. Han blir veldig usikker når det kommer andre enn oss inn i huset. Heldigvis roer han seg fort ned og godtar de som kommer. Jeg merker at jeg blir litt irritert over at han har hatt det sånn!!
Pia er bare godheten selv, og overstrømmer alle som kommer med en veldig våt tunge og vakre øyne. Hun er sjarmtrollet i familien! En smule roligere enn sine medhoffer, og det er egentlig ganske greit. Lara er hoppende glad når det kommer folk, og Pondus bjeffer. Pia kommer litt roligere og koser de som kommer når hun endelig slipper til. :-)
Jeg tror vi kunne hatt godt av litt mer besøk!!!!! Og da særlig besøk av dyrevenner. Mange i familien som ikke liker hunder, og da blir det ikke enkelt! De sikler jo, og så hopper de litt, og så er de påtrengende og glade. Fydda!!! Det går jo ikke an! (nå er jeg ironisk!)

Jeg tror faktisk hundene har hatt godt av litt mindre aktivitet de siste dagene, for de har blitt mye roligere nå. Stressnivået har senket seg litt hos dem også. Det er godt, og det har de veldig godt av! Julen blir rolig for oss i år! Lara skal få være med på noen skiturer, og så har jeg kjøpt masse Frolic, så her blir det litt trening i ferien også!
Akkurat nå er vi i gang med "rull rundt" for moro skyld. :-)
Pia har fått lære "på plass" og den begynner å komme nå. Hun er enkel å lære, for godbiter er jo bare helt toppers!!

Til alle dere som leser bloggen min: GOD JUL!!!!

Kommentarer

Populære innlegg