Vikingskipet, lydighet og utstilling

I dag har Helga, Sondre og jeg vært på Norges mest overfylte plass for å stille ut Lara, Pia og Nicko. I tillegg hadde jeg meldt på Lara i LP 1. Utstillingsringene var små, og nesten umulig å få opp noe bevegelse i og etter min mening hadde vi en utrolig dårlig dommer. Så mye dårlig hovawart er det ikke i Norge, det er helt sikkert. Veldig få fikk rødt, og mange gikk skuffet hjem i dag. Lara, Pia og Nicko fikk blått, alle tre. Litt rart når de fikk veldig gode plasseringer på Hovawartspesialen med rasedommer? Men, sånn er det jo med utstillling - noen ganger får du utrolig bra resultater, andre ganger går du skuffet hjem. Det handler jo ikke om dyktighet, eller noe som kan bedømmes etter kun regler, det handler jo også om dommeren, og hva slags smak den har. Den er jo helt individuell, og preger dømmingen enten man vil eller ikke.
Nicko fikk høre at han var langbeint og hadde korrekt benstamme, korrekt hodeform og runde øyne. Han hadde fine ører, men var litt knapp i forbryst. Kort og noe bratt i overarm, og hadde ikke helt rette frambein. Likevel hadde han korrekt brystkasse og vinkler bak. Hva er "noe høy hase"? Nicko var også noe trang bak og veldig ustødig i front... Det siste er i alle fall ting som retter seg når han blir litt eldre..
Lara var en kotelett for lang - noe vi har hørt hos en dommer før også.. Ellers var benstamme og hodeform korrekt, med store runde øyne. Korrekt hals og overlinjer, men knapt forbryst.. Hadde likevel korrekt brystkasse, da. Så kom det: "Kunne vises i litt fastere form"! Ellers var det bra med bra vinkler bak, fin steglengde osv.
Pia fikk også beskjed om at hun var i dårlig form, og manglet muskelkondisjon. Litt lys i pigmentet rundt øynene. Fine ører og korrekt hals og overlinjer. Knapt forbryst, men korrekt brystkasse. Bra vinkler både foran og bak. "Mye løst fram.."
Etter min mening er dette bare sprøyt, men det får nå bare være som det er! :-) Jeg ler av det, og tenker at dommeren ikke vet å sette pris på en bra hund. Tenker tilbake på spesialen og vet at vi fikk gode resultater der - av en rasedommer!

Når det gjelder lydigheten, så er vi strålende fornøyd! All treningen i det siste har virkelig gitt resultater! Lara var fortsatt litt "satt ut" av ringen, men i dag fikk vi til både lineføring og fri ved foten. Og vi hadde ikke en eneste 0, så i dag fikk vi merke!! Hurra! En totalsum på 151 poeng er vi godt fornøyd med, og skal finpusse litt fram mot neste konkurranse, slik at vi klarer opprykk til klasse 2.
Her er resultatene:


NrØvelseKarakterKoeffisientPoeng
1Visning av tenner10110
2Fellesdekk, 2 min9,5328,5
3Lineføring7214
4Fri ved foten6,5426
5Dekk fra holdt7,5215
6Innkalling7214
7Stå under marsj6,5319,5
8Fritt hopp over hinder8216
9Helhetsinntrykk818
Resultat151 poeng totalt

Kommentarer

Populære innlegg