Stor aktivitet i heimen!

Denne uka har vært særdeles hektisk. Det blir ikke mye tid til å stelle hus når man skal prøve å være aktiv med både hunder og barn. Men, hva er viktigst? At huset er striglet til en hver tid, eller at barn og hunder trives og har det bra?
Hundene har fått være med på mye i det siste, og det merkes. Pia har snart sluttet å bjeffe på miljøtreningene, og Pondus piper i bilen når vi nærmer oss trening.
På tirsdag omplasserte vi verdens søteste Golden Retriever hanne. Han er 10 måneder og heter Leo. De som eide han, ville ikke ha han lenger - mye fordi han har blitt så stor, og dessverre ikke kom ferdig dressert. Merkelig at disse søte valpene blir store med tiden! Men, Linda, Kenneth, Cecilie, Emilie, Nathalie og Balder hadde plass til en snill og søt retriever, så han har slått seg til ro i sitt nye hjem. Der trives han godt og ser lykkelig ut!

Lara og jeg trener redningshund på torsdager. Denne torsdagen var 2. trening etter en ekstremt lang pause. Vi troppet opp med litt for dårlige klær, for det begynte å sprutregne - sånn som når himmelen åpner seg - så vi ble klissvåte, og måtte låne klær av Helga.. Jeg som alltid forfekter at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær, fikk oppleve at det er helt sant denne torsdagen!
Lara runderte i alle fall veldig bra tross skybrudd. Det var nok ikke mye fert i skogen, så hun måtte sendes flere ganger, men med lyd-påvirkning gikk det bedre! Hun har jo ikke trent på dette på veldig lenge, så jeg synes hun gjorde en god jobb! En ting er i alle fall sikkert, hun er mye tryggere på seg selv nå!

I dag(søndag) har Lara, Pia og jeg gått en 2 og en halv times tur. De ligger nå utslått i hver sin ende av sofaen og sover.. Det er så flott i Snertingdal nå, selv om det ligger igjen litt snø her og der. En del sau er sluppet nå også, så den ruta vi vanligvis går, var avstengt med gjerder i dag. Det var visst ikke noe problem, for jentene bare hoppet over :-) Så vi forserte 3 gjerder på tur hjem, gjennom et sauebeite og ut igjen på andre siden. Det ble mange forskjellige påvirkninger i dag, både mennesker, sau, okser og andre hunder. Sau, okser og mennesker går veldig greit nå, men andre hunder.... Pia reagerer verst, og så setter de i av full hals, begge to!
Her er noen bilder fra turen:






Neste søndag er det lydighetskonkurranse. Det er en uoffisiell en, på Dokka, men det blir en liten start på sesongen for oss. Vi får se hvor mange konkurranser Lara og jeg kommer til å gå i år. Det blir nok mer redningshund-trening framover... Pia skal trenes i sommer, så får vi se om vi starter etter hvert også.

Kommentarer

Populære innlegg