Varmt..

Endelig har sommeren kommet til Snertingdal. Været er varmt og deilig, og sola skinner fra blå himmel. Like i nærheten av der vi bor har vi en kjempefin plass der vi kan dra og bade, og mange muligheter for å få avkjølt varme hunder. På torsdag var hele familien, og da inkluderer jeg hundene, på skytterbanen hele kvelden. Dette er utrolig fin sosialiseringstrening, siden det hele tiden kommer til nye mennesker. Hunder får lov å være med inn på de fleste skytterhus, så både Lara og Pia var inne en tur. Lara er litt vaktsom, så for henne er det god trening å ligge inne mens det kommer folk hun ikke kjenner. Hun må lære seg til at hun ikke kan vokte alle steder, og det jobbet vi ganske bra med der. Pia er bare sosial og elsker oppmerksomhet og klapp, men trenger sosialisering. Så med sitt milde vesen og store sjarm, var det flere som ville klappe henne. Jeg tror også jeg rekrutterte en jente til rasen :-) Hun ble helt fortapt i både Lara og Pia. Og det som var så bra, var at hun kom inn rett etter at Lara og jeg gikk inn. Lara var veldig vaktsom akkurat da og bjeffet litt på henne. Og hun bare smilte og sa: "Næmmen, er du så sint, du da..", og gikk rett bort til henne og klappet en hoppende glad Lara. (den av dere som leser dette, som kjenner oss, vet jo at Lara er hoppende glad...) Hurra for den jenta!!! Sånne trenger Lara mange av! (synd det er så få..)

Sondre og Pia er bestevenner!


Etter stevnet, dro vi oppover dalen igjen, og på turen hjem, stoppet vi for å bade hundene på en øde og rolig plass langs elva. (Bækjimillom... Eller, Bekkemellom på godt norsk) Der slapp vi alle tre hundene etter å ha gransket stedet for sauemøkk - ingen møkk, ingen sau. Det vi ikke hadde fått med oss, var at det var et beite med kyr på andre siden av elva, og etter en liten økt med bading, begynte det å bjelle fælt fra andre siden. Alle tre fattet fort interesse, så vi fant ut at det var greit å putte dem i bilen igjen. Vi fikk tak i Lara og Pondus og puttet dem i bilen, men Pia ble straks litt mer interessert. Og det ble egentlig jeg også, for jeg ville se hvordan hun reagerte. Hun er en freidig liten dame, og ikke skuggredd, så hun kastet seg over elva og rett bort til gjerdet. Der stod hun ganske lenge før hun kom tilbake. Nysgjerrig som hun er.. Etter å ha fått utforsket det hele, kom hun ganske så fornøyd tilbake, og vi kunne dra hjem.
Lara og Pia snakker sammen.

I dag har hundene hatt en rolig dag. Det er 30 grader og alle tre synes det er varmt. Merkelig.. Nå har de lagt seg rundt meg på alle kanter og sover fredelig i en litt kjøligere stue. I morgen skal de få bade igjen og så skal huset ryddes! Er det noen som vet hvordan man får en hund til ikke å røyte? :-) Ikke det, nei..
Pondus'en!

Kommentarer

Populære innlegg